'ESPAICAIXA' A GIRONA

0
imatge llums

"ESPAICAIXA" GIRONA

TIPOLOGIA: CENTRE CULTURAL

CLIENT: FUNDACIÓ "LA CAIXA"

SITUACIÓ: GIRONA

SUPERFÍCIE: 1.300 m²

ANY: 2010

ESTAT: CONSTRUÏT

FOTOGRAFIA: JORDI SURROCA 

Lʼobjectiu dʼaquest projecte ha estat la transformació de lʼedifici existent en un centre cultural i social per dotar-lo de representativitat institucional. A l'inici del nostre projecte ens trobem amb un edifici fosc, semienterrat i sense cap qualitat als seus espais, ubicat a l'interior d'una illa d'habitatges a la ciutat de Girona. El programa, molt variat, va d?un auditori amb capacitat per a 180 persones a una sala d?exposicions, una sala d?informàtica il?àrea administrativa.

Treballem sobre l'edifici existent per esprémer la capacitat d'expressió de l'espai interior i proposar una imatge potent tant interior com exterior.

La recerca d'aquesta imatge nova ha generat un nou món d'interiors suggeridors. Prenent com a referència el sostre de la Pedrera de Gaudí, plantegem un cel ras blanc continu però mal·leable i trencat, que tingués un caràcter expressiu propi i que estigués present a tots els diferents espais del variat programa de l'EspaiCaixa. Així mateix, el paradigma del celobert de la Casa Batlló ens defineix les característiques dels paraments verticals separadors d'espai que, com les rajoles de Gaudí, es tinten d'un to blau-verd per donar frescor i aportar lluminositat.

Tant el fals sostre com els paraments verticals vidrats i tintats donen unitat al conjunt i guien l'usuari.

L'enèrgic aspecte interior transpira les seves particularitats a la façana de l'edifici, que es tinta parcialment dels colors interiors. Tot i el contrast entre EspaiCaixa i els edificis d'habitatges que l'envolten, la integració al teixit urbà es millora respecte a l'edifici existent i passa a ser un interior d'illa transitat i freqüentat pels veïns.

PUBLICACIONS